Ukusna, čokoladna, božanstvena pita koja se topi u ustima!
Sastojci:
Pomiješajte brašno i kakao. Umutite maslac i šećer. Dodajte jaja i rastopljenu čokoladu pa sve dobro izmiješajte.
Dodajte smjesu s brašnom i dobro izmiješajte. Ostavite da odstoji 30 minuta.
Razvaljajte tijesto i stavite ga u okrugli lim za pečenje promjera 25 cm. Držite u hladnjaku oko 15 min.
Zagrijte pećnicu na 210°C. Tijesto prekrijete folijom i pecite oko 15 minuta. Uklonite foliju i pecite još 5 minuta. Ostavite da se ohladi.
Smanjite temperaturu pećnice na 170°C.
Oko ⅓ rastopljene čokolade razmažite preko tijesta. Kuhajte mlijeko i vrhnje dok ne proključa i zatim umiješajte ostatak rastopljene čokolade.
Umutite jaja i šećer i dodajte čokoladnu kremu. Ulijte smjesu kalup i pecite oko 45 minuta na 170°C.
Nutritivne vrijednosti:
125 g brašna
1 žlica kakaa
60 g maslaca
60 g šećera
1 veliko jaje
30 g rastopljene čokolade
Punjenje
200 g rastopljene čokolade
300 ml slatkog vrhnja
50 ml mlijeka
2 velika jaja
100 g šećera