Čokoladna bomba

Ovaj čokoladom bogati kolač izbjegnite ako ste na dijeti!

Čokoladna bomba

05:00

Sastojci:

Krema

Glazura

Biskvit

 

Priprema

Krema

U malom loncu kuhajte šećer, med, kakao i 1/2 šalice vode. Miješajte, a kada prokuha skinite s vatre i dodajte gustin pomiješan s 2 žlice vode. Kuhajte oko 1 minutu dok smjesa ne bude gusta.

Uklonite s topline i umiješajte maslac i vaniliju. Ulijte u plitku posudu i pokrijte plastičnom folijom kako bi se spriječilo formiranje filma. Ohladite u potpunosti i stavite u frižider.

Glazura

Maslac i čokoladu otopite u mikrovalnoj pećnici i pomiješajte.

U zasebnoj zdjeli, pomiješajte šećer i sol. Jaja lagano umutite u smjesu sa šećerom i sve dobro izmiješajte. Dodajte 1/2 šalice vode, temeljito izmiješajte i kuhajte na srednje jakoj vatri. Konstantno miješajte i pustite da prokuha.

Umiješajte čokoladu i maslac. Ohladite u potpunosti, a zatim stavite u hladnjak.

Biskvit

Prethodno zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite tri kalupa za torte promjera 20 cm.

Mikserom miješajte vrhnje, maslac i smeđi šećer, oko 5 minuta. U zasebnoj zdjeli, pomiješajte jaja i vaniliju, dodajte pola smjese sa smeđim šećerom i sve dobro miksajte 2 minute.

Dodajte kakao, sodu bikarbonu i sol. Miksajte na laganoj brzini dok se sastojci ne izmiješaju.

Postupno dodajte brašno i kiselo vrhnje miješajući mikserom na laganoj brzini. Kada se sastojci izmiješaju polako dodajte vruću vodu i sve zajedno miksajte 1 minutu.

Tijesto ravnomjerno podijelite u tri kalupa za torte. Pecite 30 do 35 minuta. Izvadite kolače iz pećnice i pustite da se u potpunosti ohlade.

Namažite svaki biskvit kremom na vrhu i stavite jedan na drugi. Glazurom namažite cijeli kolač.

Ostali recepti

Lazanje s plodovima mora
Smoothie od breskve, dinje i ananasa
Pljeskavice od quinoe
Topla salata od kelja i krumpira
Piletina u limeti i avokadu
Svinjski kotleti u marinadi od limuna i ružmarina
Pita od sira i banana
Smoothie od nektarina
© 2024 Zdravi recepti