Miris badema i čokolade svaki blagdan čini posebnim!
Sastojci:
Prethodno zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva. Bacite bademe na lim za pečenje dok ne dobiju zlatnu boju, 6 do 7 minuta. Ohladite ih malo, zatim nasjeckajte jako sitno.
Rastopite 12 žlica maslaca i čokoladu. Miješajte dok čokolada ne postane glatka, a zatim neka se malo ohladi. Dno posude za pečenje namažite maslacem i pospite mrvice. Višak bacite.
Odvojite 2 žlice šećera. Dodajte 6 žumanjka u preostali šećer i miksajte oko 3 minute. Dodajte narančinu koricu, rum i sol, a zatim otopljenu čokoladu i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte bademe.
Miksajte 3 bjelanjka dok ne budu pjenasto izmućena. Dodajte 2 žlice šećera i dobro miksajte. Jednu trećina bjelanjaka dodajte u čokoladno tijesto, a zatim nježno umiješajte ostatak. Stavite tijesto u posudu za pečenje i pecite 35 do 40 minuta. Ohladite 10 minuta, a zatim nožem odvojite od ruba kalupa. Poslužite toplo ili na sobnoj temperaturi. Ukrasite šećerom u prahu i šlagom, ako želite.