Cheesecake s prženim bademima, bananama i borovnicama

Oduševit će vas svojom kremastom teksturom i lakoćom izrade.

Cheesecake s prženim bademima, bananama i borovnicama

01:10

Sastojci:

Baza

Nadjev

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C i lagano maslacem premažite kalup za tortu.
  2. Rastopite maslac i javorov sirup, i umiješajte razmrvljene zobene kekse i bademe. Dobro utisnite na dno kalupa kako biste napravili kompaktnu podlogu.
  3. Pecite 10 minuta. Izvadite iz pećnice i povećajte temperaturu na 240°C.
  4. Za nadjev zgnječite banane, dodajte ricottu, jogurt, jaja, javorov sirup, vaniliju i bademe, te dobro promiješajte. Izlijte smjesu na bazu, rasporedite borovnice i pecite 10 minuta. Smanjite temperaturu na 110°C i pecite još 30 do 35 minuta.
  5. Isključite pećnicu i izvadite tortu. Po završetku pečenja, torta će još uvijek imati mekanu sredinu, nalik na puding.
  6. Prije posluživanja pustite da se u potpunosti ohladi.

Energetska vrijednost:

265

Ostali recepti

Kruh s grožđicama (prehrana za krvnu grupu B)
Smoothie od kruške i đumbira
Vinaigrette od jagode
Tjestenina s umakom od limuna
Čaj od đumbira i jabuke
Kremasti smoothie od lubenice
Zobene pahuljice od trešanja, badema i chia sjemenki
Piletina s tajlandskim začinima
© 2024 Zdravi recepti