75 g badema, mljevenih, bez kore (bez većih komada)
2 žlice kokosovog ulja
230 g kremastog sira
2 žlice soka od limuna
2 žličice ekstrakta vanilije
130 g svježih malina, možete koristiti i drugo bobičasto voće
prstohvat ksantanske gume ili drugog zgušnjivača
Priprema
Zagrijte pećnicu na 190°C. U loncu zagrijavajte mlijeko dok gotovo ne zakuha. Smanjite vatru, dodajte 50 g stevie i zgušnjivač i pustite da se kuha 30-ak min, uz povremeno miješanje. Kad se smjesa zgusne i smanji, ugasite i maknite s vatre.
Izmiješajte mljevene bademe, rastopljeno kokosovo ulje i 25 g stevie. U kalup za pitu stavite smjesu i pritisnite. Smjesu stavite i na rubove kako biste formirali koru. Pecite 7-8 minuta.
U posudi ručnim mikserom izmiješajte sir dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte limunov sok, vaniliju i ohlađenu smjesu s mlijekom te miješajte dok se sastojci ne sjedine. Dodajte maline. Možete ih miješati ručnim mikserom dok se ne usitne ili ih odmah usitniti i promiješati rukom.
U koru izlijte smjesu i stavite u hladnjak na najmanje 3 sata. Ukrasite po želji, izrežite i poslužite