Brzi kolač od maka i prosenog brašna

Jede ti se slatko a imaš malo vremena? Ma nema problema, tu je brzo, zdravo i ukusno rješenje.

Brzi kolač od maka i prosenog brašna Izvor slike: 123RF

00:30

Sastojci:

Priprema:

  1. Jaja držati neko vrijeme na sobnoj temperaturi pa odvojiti bjelanjak od žumanjaka. Bjelanjke umutiti do čvrstog snijega i pred kraj dodati mrvicu himalajske soli.
  2. U drugoj zdjeli dobro umutiti žumanjke sa šećerom i postepeno dodavati ulje.
  3. Grožđice prethodno staviti u vodu s žličicom ruma kako bi omekšale i poprimile aromu.
  4. Drvenom žlicom umješati sve sastojke u smjesu sa žumanjcima, naizmjenično kako bi smjesa bila što pjenastija.
  5. Na kraju dodati nasjeckanu čokoladu i grožđice.
  6. Peći u srednjem plehu otprilike 20 min na 200 stupnjeva. Naravno u kolač može i više od 2 žlice ruma :-)

Ostali recepti

Pečeni krumpir s češnjakom i začinima (DASH dijeta)
Tost s jagodama i nutellom
Salata od kelja, manga i sjemenki bundeve
Piletina sa slanutkom
Čokoladni mousse
Muffini sa čokoladnom glazurom
Keksi od đumbira (Crohn friendly) by Petra Terner
Smoothie bogat željezom
© 2025 Zdravi recepti