Priprema bruschetta s gorgonzolom i pečenim grožđem
Zagrijte pećnicu na 180°C. U kvadratnu posudu za pečenje dodajte rastopljeni maslac, zatim dodajte grožđe i usitnjene orahe i gnječite ih u maslac. Po želji posipajte šećerom i stavite peći 15-ak minuta.
Jednom do dva puta izmiješajte i okrenite, a kad grožđe porumeni izvadite iz pećnice i odložite sa strane da se hladi na sobnoj temperaturi.
Narežite baguette na kriške, složite na lim i prelijte maslinovim uljem. Stavite u zagrijanu pećnicu 2-3 minute, dok kruh ne dobije zlatno smeđu boju (pazite da ne zagori) pa izvadite van.
U blenderu izmiješajte svježi sir, gorgonzolu i maslinovo ulje dok ne dobijete gustu smjesu. Možete dodati i začine po želji (sol, papar, paprika). Dodajte jednu po jednu žlicu mlijeka kako biste dobili pravu, glatku teksturu.
Na lagano ohlađene kriške kruha dodajte 2 žlice sira, stavite na vrh pečeno grožđe i orahe i prelijte sokom od pečenja, maslinovim uljem ili medom. Ukrasite po želji i poslužite toplo.