Brioši

Ova malena peciva mogu biti desert ili ukusan doručak uz domaći džem!

Brioši

02:30

Sastojci:

Priprema

Pomiješajte kvasac, mlijeko i 1 žlicu šećera u maloj zdjeli. Ostavite da odstoji 5 minuta.

Pomiješajte brašno, sol i preostali šećer. Ulijte smjesu kvasca i jaja i dobro promiješajte. Mijesite tijesto 5 minuta na pobrašnjenoj površini.

Dodajte 1 do 2 komada maslaca u tijesto i mijesite. Postupno dodajte kockice maslaca i mijesite. Pokrijte tijesto plastičnom folijom i pustite da odstoji dok se ne udvostruči.

Zagrijte pećnicu na 200°C. Ponovno izmijesite tijesto i podijelite u male loptice. Ostavite da odstoji 30 minuta.

Svaki brioš namažite razmućenim jajetom i pospite smeđim šećerom. Pecite u zagrijanoj pećnici 15 minuta ili dok ne dobije zlatno smeđu boju. Poslužite toplo uz maslac ili džem.

Ostali recepti

Pljeskavice od prokulica i luka
Riba s povrćem
Krem juha od šparoga i poriluka
Janjeće pljeskavice punjene kozjim sirom
Domaći tzatziki umak
Tortilje od špinata i tune
Maslac od sjemenki suncokreta
Tjestenina s orasima
© 2024 Zdravi recepti