Savršeno kremast i ukusan kolač od sira!
Sastojci:
Pomiješajte rum i grožđice. Ostavite da odstoji 30 minuta.
Lim za pečenje promjera 20 cm obložite papirom za pečenje.
Pomiješajte mljevene kekse, bademovo brašno i rastopljeni maslac. Stavite u lim za pečenje i držite u hladnjaku oko 30 minuta.
Pomiješajte 2 žlice hladne vode sa želatinom. Pustite da odstoji 5 minuta.
Ocijedite grožđice i sačuvajte rum. Mikserom dobro izmiješajte krem sir, šećer u prahu i rum. Zagrijte smjesu želatine u mikrovalnoj pećnici oko 30 sekundi ili dok se želatina ne otopi. Ostavite 2 minute da se ohladi. Dodajte u krem sir i promiješajte. Umiješajte rastopljenu čokoladu. Lagano umiješajte četvrtinu tučenog slatkog vrhnja i grožđice.
Prelijte čokoladnu smjesu preko keksa i izravnajte površinu. Stavite u hladnjak na najmanje 4 sata.
Zagrijte slatko vrhnje u maloj tavi na laganoj vatri. Kada prokuha, umiješajte čokoladu.
Prekrijte tortu preostalim šlagom. Prelijte čokoladom i poslužite.