Božićni čokoladni cheesecake

Savršeno kremast i ukusan kolač od sira!

Božićni čokoladni cheesecake

04:50

Sastojci:

Priprema

Pomiješajte rum i grožđice. Ostavite da odstoji 30 minuta.

Lim za pečenje promjera 20 cm obložite papirom za pečenje.

Pomiješajte mljevene kekse, bademovo brašno i rastopljeni maslac. Stavite u lim za pečenje i držite u hladnjaku oko 30 minuta.

Pomiješajte 2 žlice hladne vode sa želatinom. Pustite da odstoji 5 minuta.

Ocijedite grožđice i sačuvajte rum. Mikserom dobro izmiješajte krem sir, šećer u prahu i rum. Zagrijte smjesu želatine u mikrovalnoj pećnici oko 30 sekundi ili dok se želatina ne otopi. Ostavite 2 minute da se ohladi. Dodajte u krem sir i promiješajte. Umiješajte rastopljenu čokoladu. Lagano umiješajte četvrtinu tučenog slatkog vrhnja i grožđice.

Prelijte čokoladnu smjesu preko keksa i izravnajte površinu. Stavite u hladnjak na najmanje 4 sata.

Zagrijte slatko vrhnje u maloj tavi na laganoj vatri. Kada prokuha, umiješajte čokoladu.

Prekrijte tortu preostalim šlagom. Prelijte čokoladom i poslužite.

Ostali recepti

Namaz od pečene crvene paprike
Smoothie od malina, kruške i mrkve za odličan ten
Smoothie od dinje i kruške
Domaći puding od banane
Napitak od đumbira i lavande
Složenac od brokule i cheddara
Vegetarijanske tortilje s humusom
Složenac s tikvicom i slaninom
© 2022 Zdravi recepti