Torta koja će upotpuniti blagdanski stol.
Sastojci:
Biskvit
Pola čokolade rastopite na pari,a polovicu nasjeckajte. Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite lim za pečenje.
U omekšani maslac dodajte šećer i vanilin šećer. Umiješajte otopljenu čokoladu i izmiksajte. Dodajte jedno po jedno jaje. Postupno dodajte brašno i prašak za pecivo. Dok miksate, dodajte lješnjake i nasjeckanu čokoladu. Kada se sve dobro izmiješajte stavite u nauljen i pobrašnjen lim za pečenje. Pecite na 180°C 50 minuta.
Kada se biskvit ohladi dva puta ga vodoravno prerežite.
Nadjev
Prvi dio biskvita namažite polovicom marmelade. Na njega stavite drugi dio biskvita i namažite ga drugom polovicom marmelade. Poklopite trećim dijelom biskvita.
Glazura
Tamnu i bijelu čokoladu zasebno otopite na pari. Tortu premažite tamnom čokoladom, a bijelom čokoladom iscrtajte zvjezdice.