Božićna torta

Torta koja će upotpuniti blagdanski stol.

Božićna torta

02:00

Sastojci:

Priprema

Biskvit

Pola čokolade rastopite na pari,a polovicu nasjeckajte. Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite lim za pečenje.

U omekšani maslac dodajte šećer i vanilin šećer. Umiješajte otopljenu čokoladu i izmiksajte. Dodajte jedno po jedno jaje. Postupno dodajte brašno i prašak za pecivo. Dok miksate, dodajte lješnjake i nasjeckanu čokoladu. Kada se sve dobro izmiješajte stavite u nauljen i pobrašnjen lim za pečenje. Pecite na 180°C 50 minuta.

Kada se biskvit ohladi dva puta ga vodoravno prerežite.

Nadjev

Prvi dio biskvita namažite polovicom marmelade. Na njega stavite drugi dio biskvita i namažite ga drugom polovicom marmelade. Poklopite trećim dijelom biskvita.

Glazura

Tamnu i bijelu čokoladu zasebno otopite na pari. Tortu premažite tamnom čokoladom, a bijelom čokoladom iscrtajte zvjezdice.

Ostali recepti

Osvježavajući smoothie od lubenice i jagoda
Božićne čokoladne kuglice s rižom
Smoothie s bananom i čokoladom
Smoothie za ravan trbuh
Omlet sa šparogama i lukom
Salata od tune, feta sira i jogurta
Pileći medaljoni iz pećnice
Čokoladni san
© 2024 Zdravi recepti