Baš onakvi kakve su naše bake pravile, ali ipak malo drugačiji – s medenom kremom od kakaa dobiju neku skroz posebnu notu. Mirisom nas podsjećaju na djetinjstvo.
U posudu stavite 600 g brašna, 1 žličicu soli i 5 žlica šećera te izmiješajte.
Kvasac otopite u 2 dcl mlakog mlijeka i kada se digne dodajte u smjesu od brašna.
Zatim u istu tu smjesu dodajte 2 žumanjka i jedno cijelo jaje.
Maslac otopite u 2 dcl toplog mlijeka i dodajte u smjesu od brašna, po potrebi.
Zamijesite tijesto tako da se odvaja od posude. Tijesto ne smije biti niti previše mekano niti pretvrdo.
Kada ste tijesto zamijesili premažite ga s uljem da se ne uhvati kora, te ga prekrijete s kuhinjskom krpom. Ostavite da odstoji 30 min na toplom mjestu.
Opet ga premijesite i ostavite da se diže 30 min.
Za to vrijeme napravite smjesu za punjenje
U jednu zdjelicu dodajte 200 g mljevenog maka i 180 g šećera, a u drugu grožđice odstajale u rumu, 2 žlice Letifico medene kreme od kakaa, 2 žlice cimeta i 200 g šećera.
Kada se tijesto digne stavite ga na pobrašnjenu podlogu i razvaljajte na 1 cm.
Razradite 120 g maslaca sa 150 g šećera da bude pjenast i namažite preko razvijenoga tijesta. Zatim na to tijesto stavite smjesu od maka i cimeta.
Zarolajte tijesto. Kada rolate tijesto lagano ga povucite prema sebi bez velikog pritiskanja.
Zarolano tijesto režite nožem u pužiće širine 2 cm.
Nakon rezanja ostavite pužiće da se dignu cca 20 min.
Za to vrijeme zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i pecite 30 minuta.
Pred kraj pečenja zagrijte 3 dcl mlijeka i otopite u njemu 150 g šećera.
Pužiće izvadite iz pećnice i prelijte svaki s 3 žlice mlijeka.
Vratite nazad u pećnicu na 10 min.
Kada su gotovi, izvadite ih iz pećnice i poslužite.