Blagdanska torta od viskija

Zagrijte svoje najmilije ovom ukusnom tortom.

Blagdanska torta od viskija

01:20

Sastojci:

Priprema

Namastite lim za pečenje. Na rubove zdjele stavite papir za pečenje te i njega malo namastite. Namočite grožđice i pustite da odstoje 30 minuta. Dobro ih ocijedite. Pomiješati grožđice, orahe i 1/2 šalice brašna.

Zagrijte pećnicu na 180°C. Pomiješajte preostale 2 šalice brašna, cimet, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. U veliku zdjelu mikserom izmiješajte margarin i smeđi šećer. Dodajte bjelanjke i dobro izmiješajte, a zatim dodajte jaje i dobro izmiješajte. Pomiješajte s prethodno napravljenom mješavinom brašna, a zatim viskijem. Dodajte grožđice i dobro promiješajte.

Smjesu stavite u lim za pečenje. Pecite 55 minuta. Izvadite iz pećnice i pustite da odstoji 20 minuta. Lopaticom odvojite rubove i izvadite iz lima za pečenje. Pustite da se ohladi u potpunosti i uklonite papir za pečenje.

Energetska vrijednost:

311

Nutritivne vrijednosti:

Kalorije 311
Ukupno masti 15g
Zasićene masti 5g
Proteini 5g
Ugljikohidrati 39g
Vlakna 2g
Natrij 160mg
Kolesterol 29mg

Ostali recepti

Šareni rižoto
Svinjski kotleti s umakom od smeđeg šećera
Kruh od banane
Ravioli s gljivama
Piletina s limunom
Salata od rajčice, graha i mahuna
Smoothie od zelenog čaja i đumbira
Leptirići s brokulom
© 2024 Zdravi recepti