Prekrasna blagdanska torta koja će oduševiti cijelu obitelj!
Sastojci:
Prethodno zagrijte pećnicu na 180°C. Kalup za kolač namažite maslacem i pospite brašnom.
Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol u srednje veliku zdjelu, i stavite na stranu. U maloj zdjeli pomiješajte jestivu boju i kakao u prahu da se formira tijesto bez grudica i stavite na stranu.
U veliku zdjelu, izmiksajte maslac i šećer zajedno, oko tri minute. Dodajte jedno po jedno jaje, a zatim vaniliju i smjesu kakaa i boje. Dodajte trećinu smjese brašna, a zatim sve dobro izmiješajte. Dodajte pola mlaćenice. Dodajte drugu trećinu mješavine brašna, potom drugu polovicu mlaćenice. Zatim dodajte posljednju trećinu mješavine brašna i sve dobro izmiješajte.
U maloj zdjeli pomiješajte ocat i prašak za pecivo. Dodajte u tijesto i dobro promiješajte. Brzo podijelite tijesto ravnomjerno na dvije posude za pečenje i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C. Pecite 25-30 minuta.
Ohladite kolače i izvadite iz posuda za pečenje. Ostavite da se ohladi potpuno prije glazure. Read phonetically
Glazura
Mikserom izmiješajte sir i maslac. Dodajte šećer u prahu, sol i ekstrakt vanilije. Sve dobro pjenasto izmiješajte i namažite gornju stranu biskvita. Stavite drugi biskvit i namažite cijeli kolač.