Bijeli Božić

Prekrasna blagdanska torta koja će oduševiti cijelu obitelj!

Bijeli Božić

00:45

Sastojci:

Priprema

Prethodno zagrijte pećnicu na 180°C. Kalup za kolač namažite maslacem i pospite brašnom.

Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol u srednje veliku zdjelu, i stavite na stranu. U maloj zdjeli pomiješajte jestivu boju i kakao u prahu da se formira tijesto bez grudica i stavite na stranu.

U veliku zdjelu, izmiksajte maslac i šećer zajedno, oko tri minute. Dodajte jedno po jedno jaje, a zatim vaniliju i smjesu kakaa i boje. Dodajte trećinu smjese brašna, a zatim sve dobro izmiješajte. Dodajte pola mlaćenice. Dodajte drugu trećinu mješavine brašna, potom drugu polovicu mlaćenice. Zatim dodajte posljednju trećinu mješavine brašna i sve dobro izmiješajte.

U maloj zdjeli pomiješajte ocat i prašak za pecivo. Dodajte u tijesto i dobro promiješajte. Brzo podijelite tijesto ravnomjerno na dvije posude za pečenje i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C. Pecite 25-30 minuta.

Ohladite kolače i izvadite iz posuda za pečenje. Ostavite da se ohladi potpuno prije glazure. Read phonetically

Glazura

Mikserom izmiješajte sir i maslac. Dodajte šećer u prahu, sol i ekstrakt vanilije. Sve dobro pjenasto izmiješajte i namažite gornju stranu biskvita. Stavite drugi biskvit i namažite cijeli kolač.

Ostali recepti

Složenac od tjestenine, piletine i parmezana
Tjestenina sa šampinjonima i špinatom
Smoothie od đumbira i borovnica
Zapečena tjestenina sa šampinjonima i jajima
Zobene pahuljice s bananom, mangom i kupinama
Halva od cikle
Pečeni patlidžani na sicilijanski
Smoothie od grožđa i jogurta
© 2022 Zdravi recepti