Bezglutenski kolač od limuna s jagodama

Palenta i mljeveni bademi zamjenjuju brašno pa je ovaj kolač bez glutena.

Bezglutenski kolač od limuna s jagodama

01:30

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 160°C. Namastite i pobrašnite lim za pečenje.

Izmiješajte maslac i šećer dok ne dobijete paperjastu smjesu. Neprestano miješajte i dodajte jedno po jedno jaje. Nakon što su jaja u potpunosti umiješana, dodajte palentu, mljevene bademe i prašak za pecivo. Sve dobro izmiješajte. Dodajte limunov sok i koricu i nastavite miješati dok smjesa ne bude u potpunosti kompaktna.

Ulijte tijesto u pripremljeni kalup i pecite u pećnici 50 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi.

U međuvremenu, pripremite jagode. Kuhajte džem od jagoda na srednje jakoj vatri i pustite da proključa. Kuhajte 3 minute, zatim dodajte jagode. Kuhajte još 2 minute. Stavite na stranu da se ohladi.

Kada se ohladi, premažite cijelu tortu prije posluživanja.

Energetska vrijednost:

460

Nutritivne vrijednosti:

Ostali recepti

Smoothie od lubenice i mente
Smoothie od zelenog čaja, borovnica i banana
Patlidžani i umak od jogurta
Juha od šparoga i češnjaka
Smoothie od jagoda i đumbira
Zeleni smoothie za jačanje imuniteta
Odresci od oslića
Tilapija u bijelom vinu
© 2024 Zdravi recepti