Palenta i mljeveni bademi zamjenjuju brašno pa je ovaj kolač bez glutena.
Sastojci:
Zagrijte pećnicu na 160°C. Namastite i pobrašnite lim za pečenje.
Izmiješajte maslac i šećer dok ne dobijete paperjastu smjesu. Neprestano miješajte i dodajte jedno po jedno jaje. Nakon što su jaja u potpunosti umiješana, dodajte palentu, mljevene bademe i prašak za pecivo. Sve dobro izmiješajte. Dodajte limunov sok i koricu i nastavite miješati dok smjesa ne bude u potpunosti kompaktna.
Ulijte tijesto u pripremljeni kalup i pecite u pećnici 50 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi.
U međuvremenu, pripremite jagode. Kuhajte džem od jagoda na srednje jakoj vatri i pustite da proključa. Kuhajte 3 minute, zatim dodajte jagode. Kuhajte još 2 minute. Stavite na stranu da se ohladi.
Kada se ohladi, premažite cijelu tortu prije posluživanja.
Energetska vrijednost:
Nutritivne vrijednosti: