Kaiserschmarrn (Kajzeršmarn ili carski drobljenac) je autohtoni austrijski desert sličan palačinkama. Obožavao ga je i sam car Franjo Josip uz kojega se veže nastanak ovog jela.
U veliku zdjelu dodajte 2/3 šećera, brašno, prašak za pecivo, žumanjke, mlijeko, limunovu koricu i sok od limuna. Sve dobro pomiješajte dok smjesa ne postane glatka.
U smjesu pažljivo umiješajte snijeg od bjelanjaka.
U tavi na srednjoj vatri rastopite polovicu maslaca.
Na tavu dodajte smjese toliko da pokrije dno, a da palačinka ne bude predebela.
Poklopite tavu, te pecite oko 4 minute dok donja strana palačinke poprimi zlatno-smeđu boju.
Okrenite palačinku, te ju natrgajte na komade pomoću dvije vilice (pazite pritom da ne oštetite tavu). Zatim prebacite palačinku na tanjur.
Ostatak maslaca i šećera stavite u tavu u kojoj se pekla palačinka, te dodajte bademe i grožđice. Karamelizirajte na srednjoj vatri najviše 1 minutu, a zatim posipajte preko palačinke.