Zapečena tjestenina s rajčicom i špinatom

Ako vam je klasična tjestenina pomalo dosadila, predlažemo da isprobate ovaj recept za ukusnu zapečenu tjesteninu

Zapečena tjestenina s rajčicom i špinatom

00:30

Sastojci:

Priprema zapečene tjestenine s rajčicom i špinatom

  1. U tavi na srednjoj vatri zagrijte maslinovo ulje i pirjajte češnjak dok ne dobije laganu boju. Zatim dodajte chilli papriku i pirjajte uz miješanje još dvije minute.
  2. Češnjak i chili izvadite iz tave tako da ulje ostane u tavi.
  3. U tavu s uljem zatim dodajte pasiranu rajčicu i vrhnje te pirjajte nekoliko minuta konstantno miješajući. Nakon toga dodajte špinat i bosiljak te pirjajte dok špinat ne uvene.
  4. Dodajte sol i papar po ukusu, promiješajte i maknite s vatre.
  5. U vatrostalnu posudu stavite kuhanu tjesteninu te dodajte pripremljeni umak i ricottu. Sve dobro promiješajte, a na vrh stavite ribani tvrdi sir i mozzarellu.
  6. Pecite u pećnici 10-15 minuta, odnosno dok sir ne porumeni.
  7. Poslužite toplo.

Ostali recepti

Juneći gulaš s krumpirom
Sarma kao iz bakine kuhinje
Kolač od sira i marelica
Patlidžani punjeni quinoom
Zapečena tjestenina s graškom i sirom
Brz i jednostavan ručak: crvena kuskus salata
Niskokalorična krem juha
Voćni mousse sa čokoladom
© 2022 Zdravi recepti