Topla peciva i miris cimeta u vašoj kuhinji.
Sastojci:
Zagrijte pećnicu na 225°C.
U toplo mlijeko dodajte 2 jaja, šećer, sol i kardamom dok se šećer ne otopi.
U zasebnoj zdjeli pomiješajte brašno i kvasac.
Žlicom stavljajte malo brašna i kvasca u smjesu s mlijekom. Kada smjesa počne nalikovati tijestu, mijesite ju rukama. Dodajte rastopljeni maslac i nastavite mijesiti tijesto dok ne postane mekano.
Pokrijte tijesto kuhinjskom krpom i ostavite ga na toplom mjestu dok se ne udvostruči, oko 1 sat.
Tijesto izmijesite na pobrašnjenoj površini i izrežite na tri dijela.
Razvaljajte prvi dio u oblik pravokutnika. Cijelu površinu premažite s malo rastopljenog margarina i pospite cimetom i šećerom.
Napravite roladu i izrežite komade debljine 3 cm. Stavite komade tijesta na papir za pečenje, okrenute sredinom prema gore. Premažite s umućenim jajetom i pospite sa šećerom. Ponovite postupak s ostatkom tijesta.
Pecite u 225°C 15 do 20 minuta ili dok peciva ne dobiju lijepu zlatno smeđu boju.