Peciva sa cimetom

Topla peciva i miris cimeta u vašoj kuhinji.

Peciva sa cimetom

01:30

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 225°C.

U toplo mlijeko dodajte 2 jaja, šećer, sol i kardamom dok se šećer ne otopi.

U zasebnoj zdjeli pomiješajte brašno i kvasac.

Žlicom stavljajte malo brašna i kvasca u smjesu s mlijekom. Kada smjesa počne nalikovati tijestu, mijesite ju rukama. Dodajte rastopljeni maslac i nastavite mijesiti tijesto dok ne postane mekano.

Pokrijte tijesto kuhinjskom krpom i ostavite ga na toplom mjestu dok se ne udvostruči, oko 1 sat.

Tijesto izmijesite na pobrašnjenoj površini i izrežite na tri dijela.

Razvaljajte prvi dio u oblik pravokutnika. Cijelu površinu premažite s malo rastopljenog margarina i pospite cimetom i šećerom.

Napravite roladu i izrežite komade debljine 3 cm. Stavite komade tijesta na papir za pečenje, okrenute sredinom prema gore. Premažite s umućenim jajetom i pospite sa šećerom. Ponovite postupak s ostatkom tijesta.

Pecite u 225°C 15 do 20 minuta ili dok peciva ne dobiju lijepu zlatno smeđu boju.

Ostali recepti

Riža s graškom i brokulom
Šufnudli s tartufima (UN dijeta)
Složenac od špinata
Prokulice sa slaninom
Džem od malina
Krumpir sa slaninom i umakom od meda i senfa
Smoothie od mandarine i jabuke
Sorbet od ananasa, bosiljka i đumbira
© 2025 Zdravi recepti