Ova osvježavajuća torta je bolja od sladoleda!
Sastojci:
Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite 2 kalupa za pečenje promjera 20cm.
Miksajte maslac i šećer dok ne dobijete svijetlu smjesu. Dodajte žlicu brašna i dobro izmiješajte. Dodajte jedno po jedno jaje i nakon svakog dobro izmiješajte. Dodajte brašno i prašak za pecivo i sve dobro izmiješajte mikserom. Ulijte mlijeko s vanilin šećerom i izmiješajte.
Podijelite smjesu na dva kalupa za pečenje i pecite 35 do 40 minuta.
Ostavite da se ohladi 20 minuta, a zatim izvadite iz kalupa za pečenje.
Kada se kolači ohlade, šećer u prahu i slatko vrhnje miksajte dok ne dobijete čvrst snijeg.
Polovicom kreme namažite jedan biskvit i poslažite narezane jagode preko kreme. Pažljivo stavite drugi biskvit i ponovite postupak.
Ohlađen kolač pospite šećerom u prahu i poslužite.