Torta s jagodama

Ova osvježavajuća torta je bolja od sladoleda!

Torta s jagodama

02:00

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite 2 kalupa za pečenje promjera 20cm.

Miksajte maslac i šećer dok ne dobijete svijetlu smjesu. Dodajte žlicu brašna i dobro izmiješajte. Dodajte jedno po jedno jaje i nakon svakog dobro izmiješajte. Dodajte brašno i prašak za pecivo i sve dobro izmiješajte mikserom. Ulijte mlijeko s vanilin šećerom i izmiješajte.

Podijelite smjesu na dva kalupa za pečenje i pecite 35 do 40 minuta.

Ostavite da se ohladi 20 minuta, a zatim izvadite iz kalupa za pečenje.

Kada se kolači ohlade, šećer u prahu i slatko vrhnje miksajte dok ne dobijete čvrst snijeg.

Polovicom kreme namažite jedan biskvit i poslažite narezane jagode preko kreme. Pažljivo stavite drugi biskvit i ponovite postupak.

Ohlađen kolač pospite šećerom u prahu i poslužite.

Ostali recepti

Smoothie za probavne tegobe
Tortellini sa sirom u kremastom crvenom umaku
Piletina s brusnicama
Sok od naranče i mrkve
Losos sa šparogama i bulgurom
Ukusna kaša od jabuka i borovnica
Losos u umaku od pistacija
Smoothie od banane i lanenih sjemenki
© 2025 Zdravi recepti