Nazad na početnu

Tjestenina s artičokama i piletinom

Artičoke su jako dobar izvor vitamina C, K, folne kiseline i mangana.

00:45
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 3/4 šalice nasjeckanih rajčica
  • 450g nasjeckanih pilećih prsa
  • 400g nasjeckanih artičoka
  • 1 šalica nasjeckanih šparoga
  • 1.5 šalica pilećeg temeljca
  • 1/2 šalice bijelog vina
  • 340g tjestenine
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1/2 šalice parmezana
  • 1/3 šalice nasjeckanog bosiljka
  • 1/4 šalice nasjeckanog peršina
  • 225g nasjeckane mozzarelle
  • sol
  • papar

Priprema

Priprema

Zagrijte ulje u tavi. Dodajte piletinu i pecite dok ne poprimi zlatno smeđu boju. Piletinu izvadite iz tave i dodajte artičoke i šparoge. Kuhajte nekoliko minuta pa dodajte temeljac, vino i rajčice. Kuhajte dok ne proključa, oko 8 minuta.

U međuvremenu skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Ocijedite i dodajte u tavu sa šparogama. Dodajte preostale sastojke, posolite i popaprite po želji, dobro promiješajte i poslužite.