Nazad na početnu

Salata od prokulica, slanine i lješnjaka

Možete ju poslužiti i kao prilog.

00:30
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 340g nasjeckanih kuhanih prokulica
  • 4 kriške slanine
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • 1/2 žličice cimeta
  • 1/2 šalice nasjeckanih lješnjaka
  • 3/4 šalice parmezana
  • 2 žlice maslaca
  • 1/2 žličice maslinovog ulja
  • 2 žlice aceta balsamica

Priprema

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200°C.

Slaninu premažite smeđim šećerom i cimetom. Stavite ju na papir za pečenje i pecite oko 5 minuta. Okrenite na drugu stranu i nastavite peći 5 do 7 minuta. Izvadite i pustite da se ohladi.

U zdjeli pomiješajte prokulice, slaninu, parmezan i lješnjake. U tavi rastopite maslac, uklonite s vatre i pustite da se malo ohladi. Dodajte maslinovo ulje, sol, papar i aceto balsamico. Smjesom prelijte prokulice, dobro promiješajte i poslužite.