Salata od prokulica, slanine i lješnjaka

Možete ju poslužiti i kao prilog.

Salata od prokulica, slanine i lješnjaka

00:30

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200°C.

Slaninu premažite smeđim šećerom i cimetom. Stavite ju na papir za pečenje i pecite oko 5 minuta. Okrenite na drugu stranu i nastavite peći 5 do 7 minuta. Izvadite i pustite da se ohladi.

U zdjeli pomiješajte prokulice, slaninu, parmezan i lješnjake. U tavi rastopite maslac, uklonite s vatre i pustite da se malo ohladi. Dodajte maslinovo ulje, sol, papar i aceto balsamico. Smjesom prelijte prokulice, dobro promiješajte i poslužite.

Ostali recepti

Mesne okruglice u voćnom umaku!
Tikvice punjene rižom
Sirup koji čisti sluz iz pluća
Desert u šalici kojeg morate probati!
Brza voćna salata
Sočna božićna torta s prošekom
Tjestenina s piletinom i gljivama
Zobene pahuljice sa sjemenkama bundeve i breskvama
© 2025 Zdravi recepti