Rolada s bundevom

Ova sočna rolada ima punjenje od krem sira koje se izvrsno slaže sa slatkom bundevom.

Rolada s bundevom

00:55

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 190°C.

Pomiješajte brašno, šećer, sodu i začin za medenjake. Umiješajte pire od bundeve, jaja i sok od limuna. Dobivenu smjesu ravnomjerno rasporedite na lim obložen papirom za pečenje i pecite 15 minuta.

Položite vlažnu platnenu krpu na radnu površinu i stavite pečenu koru na nju. Pažljivo zarolajte biskvit i ostavite da se ohladi 20 minuta. Za to vrijeme pripremite punjenje. Pomiješajte sir, maslac, vaniliju i preostali šećer. Kada se kolač ohladi, odmotajte ga i ravnomjerno rasporedite nadjev od sira. Ponovno zarolajte, bez krpe, i omotajte plastičnom folijom kako bi kolač zadržao formu.

Izrežite na kriške neposredno prije posluživanja.

Energetska vrijednost:

315

Ostali recepti

Prilog za pečeno pile ili drugo pečenje
Penne s brokulom i pancetom
Najmekše američke palačinke
Svinjski fileti s jabukama i kupinama
Smoothie od zelenog lisnatog povrća
Salata od lubenice i špinata
Zdravi doručak s bananom i bobičastim voćem
Losos s kiselim vrhnjem i ružmarinom
© 2025 Zdravi recepti