Nazad na početnu

Punjeni šampinjoni

Ukusne punjene gljive jednostavan su i brz obrok s niskim udjelom ugljikohidrata, a mogu biti odličan prilog mesu ili vegetarijanski obrok!

00:45
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 120 g većih šampinjona
  • 250 g baby špinata
  • 2-3 artičoke, marinirane
  • 1 režanj češnjaka
  • 50 g svježeg krem sira
  • 1 mozzarella, naribana
  • 3 žlice krušnih mrvica
  • 10 g maslaca, nezaslađenog
  • 1 dl maslinovog ulja
  • prstohvat soli
  • prstohvat papra

Priprema

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200°C.
  2. Šampinjone operite i posušite papirom za ruke te uklonite stabljike. Klobuk šampinjona ostavite sa strane, a stabljike nasjeckajte.
  3. U tavi rastopite maslac, dodajte češnjak, nasjeckane stabljike šampinjona i baby špinat. Kuhajte 6-7 minuta dok češnjak ne porumeni, zatim maknite s vatre i dodajte artičoke, sir, mozzarellu, krušne mrvice, sol i papar.
  4. Klobuke složite na lim koji ste obložili papirom za pečenje. Svaki klobuk premažite s malo maslinovog ulja te začinite solju i paprom.
  5. Klobuke napunite pripremljenom smjesom i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu.
  6. Pecite oko 15 minuta, odnosno dok gljive ne porumene.
  7. Poslužite toplo.