Nazad na početnu

Lagana povrtna juha

Ukusna povrtna juha odlično je jelo koje će vas okrijepiti nakon napornog dana.

01:00
4 osobe
Lako

Sastojci

  • luk
  • 2 mrkve
  • tikvica
  • 1/2 korijena celera
  • 2 stabljike celera
  • 50 g zelja
  • komad svježeg đumbira
  • 2 češnja češnjaka
  • morska sol
  • papar u zrnu

Priprema

Priprema

  1. Povrće očistite i stavite u dublju posudu.
  2. U posudu ulijte dovoljno vode da pokrije sastojke, posolite i dodajte nekoliko zrna papra. Stavite kuhati.
  3. Kad zavrije smanjite temperaturu, te kuhajte pokriveno oko sat vremena.
  4. Kad je juha gotova izvadite povrće. Ako želite narežite mrkvu i vratite ju u juhu.
  5. Po želji u juhu ukuhajte rezance.