Kremasta tjestenina s piletinom

Tjestenina s piletinom i kremastim umakom od gljiva raj je za vaše nepce!

Kremasta tjestenina s piletinom Izvor slike: Depositphotos

00:30

Sastojci:

Priprema

  1. U vrućoj vodi skuhajte tjesteninu i prije cijeđenja odvojite sa strane 1 dl vode u kojoj se ona kuhala. Na maslinovom ulju pržite piletinu 4-5 minuta dok ne porumeni.
  2. U piletinu dodajte prstohvat soli i stavite u tanjur. U ulje od piletine dodajte narezane gljive i kuhajte 2-3 minute. Kad gljive malo omekšaju, dodajte češnjak, maslac i brašno. Miješajte dok ne dobijete zapršku i na kraju zalijte mlijekom dok ne dobijete glatku smjesu.
  3. Dodajte senf, parmezan i prstohvat soli i sve skupa kuhajte još 6-8 minuta. Ako umak bude pregust, dodajte vodu u kojoj se kuhala tjestenina.
  4. Tjesteninu ubacite u gotovi umak i ostavite 1-2 minute da se sastojci sjedine. Poslužite toplo, a na vrh stavite ribani pamezan.

Ostali recepti

Francuska salata s jajima
Španjolska majoneza
Ljubičasti smoothie
Pileća prsa s limunom, limetom i grejpom
Salata od brokule
Ledeni čaj od mente i jagoda
Zdravi guacamole umak sa špinatom
Pita od poriluka s mljevenim mesom
© 2024 Zdravi recepti