Kremasta tjestenina s piletinom

Tjestenina s piletinom i kremastim umakom od gljiva raj je za vaše nepce!

Kremasta tjestenina s piletinom

00:30

Sastojci:

Priprema

  1. U vrućoj vodi skuhajte tjesteninu i prije cijeđenja odvojite sa strane 1 dl vode u kojoj se ona kuhala. Na maslinovom ulju pržite piletinu 4-5 minuta dok ne porumeni.
  2. U piletinu dodajte prstohvat soli i stavite u tanjur. U ulje od piletine dodajte narezane gljive i kuhajte 2-3 minute. Kad gljive malo omekšaju, dodajte češnjak, maslac i brašno. Miješajte dok ne dobijete zapršku i na kraju zalijte mlijekom dok ne dobijete glatku smjesu.
  3. Dodajte senf, parmezan i prstohvat soli i sve skupa kuhajte još 6-8 minuta. Ako umak bude pregust, dodajte vodu u kojoj se kuhala tjestenina.
  4. Tjesteninu ubacite u gotovi umak i ostavite 1-2 minute da se sastojci sjedine. Poslužite toplo, a na vrh stavite ribani pamezan.

Ostali recepti

Artičoke s limunom i maslacem (Atkinsonova dijeta)
Tjestenina sa špinatom, rajčicom i ricottom
Salata od oraha, jabuka i špinata
Juha od kelja
Tjestenina s kavijarom
Tonik od kurkume, mandarine i mrkve
Vitaminski smoothie
Ljetna salata s tjesteninom i tunom
© 2022 Zdravi recepti