Nazad na početnu

Juha od slanutka i artičoke

Bogata i ukusna juha za pravo društvo!

01:00
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 1.2 l povrtnog temeljca
  • 2 crvena luka, narezana
  • 2 režnja češnjaka, tanko narezana
  • 1 velika žlica maslinovog ulja
  • 1 čajna žličica kurkume
  • 1 čajna žličica paprike
  • 4 krumpira, narezana na kockice
  • 5 svježih listova kadulje, smrvljenih
  • 200 g skuhanog slatkog krumpira, napravite pire
  • 900 g konzerviranog skuhanog slanutka, opranog i ocijeđenog
  • 400 g konzerviranih jezgra artičoke, narezanih na četvrtine
  • Sol
  • Crni papar

Priprema

Priprema

U velikom loncu dovedite temeljac do vrenja.

U međuvremenu, u velikoj tavi, dinstajte luk i češnjak na ulju kroz 8 minuta, taman dok sve ne omekša. Umiješajte kurkumu i papriku te nastavite pirjati na minutu.

Dodajte krumpir, kadulju i temeljac koji se još uvijek krčka. Kuhajte na 12 minuta, sve dok krumpir ne omekša.

Umiješajte i slatki krumpir, dodajte slanutak i jezgru artičoka. Začinite sa solju i paprom.

Nježno promiješajte, a zatim juhu ponovno dovedite do stadija krčkanja.

Dobro zagrijte i poslužite odmah.