Nazad na početnu

Juha od batata i mrkve s kardamom

Ljekovita juhica samo za Vaše nepce.

01:10
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 30 g maslaca
  • 1 glavica crvenog luka, sitno narezana
  • 1 g mljevenog kardamoma
  • 0,5 g mljevene kurkume
  • 0,5 g mljevenog đumbira
  • 1 g mljevene crvene paprike
  • 0,5 g cimeta
  • 500 ml pilećeg temeljca
  • 500 ml vode
  • 2 velika batata, oguljena i narezana na kockice
  • 3 mrkve, oguljene i narezane
  • sol i papar po želji

Priprema

Priprema

Rastopite maslac u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i dinstajte ga do zlatno smeđe boje, znači oko 5 do 7 minuta. Začinite s kardamom, kurkumom, đumbirom, ljutom paprikom, cimetom i paprom te kuhajte na još minutu dok se ne probiju mirisi.

Zatim usipajte pileći temeljac i vodu, a onda dodajte batat i mrkvu.

Dovedite do vrenja na jakoj vatri, a zatim smanjite vatru na srednje nisku, pokrijte i pirjajte dok povrće postane mekano, to jesto oko 25 do 30 minuta.

Uklonite s vatre i smiksajte s blenderom dok ne dobijete kašastu juhicu.