Domaća nutella

Omiljeni čokoladni namaz od sada iz vaše kuhinje!

Domaća nutella

00:45

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C.

Lješnjake rasporedite u jednom sloju na papir za pečenje i pecite oko 12 minuta, dok samo malo ne porumene. Zamotajte ih u krpu i snažno protrljajte kako bi uklonili ljuskice. Ostavite ih da se ohlade u potpunosti.

Rastopite čokoladu na pari i pustite se u potpunosti ohladi.

U blenderu sameljite lješnjake. Dodajte ulje, šećer, kakao u prahu, vaniliju i ​​sol. Nastavite sve dok smjesa ne postane glatka. Dodajte rastopljenu čokoladu i sve dobro izmiješajte u blenderu.

Domaću nutellu stavite u staklenku i ostavite da se ohladi do kraja. Može se jesti do dva tjedna.

Ostali recepti

Vegetarijanski vafli od batata
Piletina sa sezamom i azijskim umakom by Jamie Oliver
Osvježavajuća salata od naranče, rukole i komorača
Ledeno doba
Torta od sira i malina
Smoothie od manga i lubenice
Čokoladni kolač bez brašna
Patlidžani na žaru i sendvič s rikulom i piletinom
© 2025 Zdravi recepti