Božićna rolada

Ukusan dodatak blagdanskom stolu.

Božićna rolada

00:45

Sastojci:

Biskvit

Krema

Priprema

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje.

Bjelanjke istucite u čvrst snijeg. Dodajte šećer, žutanjke, brašno i narančinu koricu. Biskvit pecite 10 minuta na 200°C. Kad je pečen, biskvit stavite na mokru kuhinjsku krpu, savijte u roladu i pustite da se ohladi.

Mascarpone izmiješajte sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte napravljeni šlag. Biskvit navlažite sokom od jedne naranče. Polovicom kreme premažite tijesto. Roladu premažite ostatkom kreme i pospite kokosovim brašnom. Prije posluživanja roladu držite u hladnjaku.

Ostali recepti

Hrskava junetina u woku
Palačinke s borovnicama i šlagom
Lagana proljetna frittata
Smoothie bogat vitaminom C
Tjestenina s tunom i brokulom
Palačinke od kurkume i banane
Napitak od limuna i lanenih sjemenki
Rižoto s kestenima
© 2025 Zdravi recepti