Veganski čokoladni keksi s čilijem

Ova kombinacija čokolade i čilija, uz dodatak krupne morske soli, otvorit će jednu potpuno novu dimenziju okusa.

Veganski čokoladni keksi s čilijem Izvor slike: Depositphotos

00:30

Sastojci:

Priprema

Za izradu keksa i mjerenje količine koristite šalicu od 200 ml.

Zagrijte pećnicu na 180°C, a lim za pečenje obložite papirom za pečenje.

Pomiješajte brašno, sodu bikarbonu, čili i sol. Dodajte preostale sastojke (osim čokolade) i dobro promiješajte. Na kraju lagano umiješajte sitno nasjeckanu čokoladu.

Stavljajte tijesto žlicom na papir za pečenje, a pritom pazite da udaljenost između svakog kolačića bude barem 2 cm. Na kraju svaki keks pospite s malo morske soli.

Kekse pecite 10 do 12 minuta.

Ostali recepti

Šparoge s češnjakom
Sok od cikle, jabuke i kupina
Kruh s maslinovim uljem
Nice cream od banane i maslaca od kikirikija
Pileća prsa u umaku od senfa
Topli kolač s cimetom
Salata od naranče, jabuke i špinata
Čokoladni mousse s borovnicama
© 2025 Zdravi recepti