Nazad na početnu

Topli čokoladni desert (DASH dijeta)

Ukusan desert koji ćete obožavati!

01:00
4 osobe
Lako

Nutritivne vrednosti

kalorije 184
kolesterol mg 7
proteini 6 g
natrij 106 mg
ugljikohidrati 30 g
vlakna 4 g
ukupno masti 7 g
kalij 248 mg
zasićene masti 2 g
kalcij 58 mg
mononezasićene masti 3 g

Sastojci

  • 1 / 2 šalice nezaslađenog kakaa u prahu
  • 6 žlica vruće vode
  • 1 žlica maslaca
  • 1 žlica canola ulja
  • 3 žlice brašna
  • 1 žlica mljevenih lješnjaka ili badema
  • 1 / 4 žličice cimeta
  • 3 žlice smeđeg šećera
  • 2 žlice meda
  • 1 / 8 čajne žličice soli
  • 3 / 4 šalice nemasnog mlijeka
  • 4 bjelanjka
  • 1 žličica šećera u prahu
  • 1 šalica malina

Priprema

Priprema

Zagrijte pećnicu na 190°C. Lagano nauljite 6 malih posuda. U maloj zdjeli pomiješajte kakao i toplu vodu i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Stavite na stranu.

U tavi rastopite maslac. Dodajte canola ulje i dobro promiješajte. Dodajte brašno, mljevene lješnjake i cimet. Kuhajte 1 minutu, stalno miješajući pjenjačom. Umiješajte smeđi šećer, med i sol. Postupno dodajte mlijeko i kuhajte, stalno miješajući oko 3 minute. Uklonite s topline i umiješajte u smjesu kakaa. Neka se ohladi malo.

Mikserom izmiješajte bjelanjke dok ne dobijete čvrst snijeg. Dodajte smeđi šećer i dobro izmiješajte. Nježno umiješajte 1 / 3 bjelanjaka u smjesu kakaa. Zatim dodajte ostatak bjelanjaka u kakao smjesu, lagano miješajući.

Stavite smjesu u pripremljene posude. Pecite dok se sufle ne izdigne do ruba, oko 15 do 20 minuta ili 40 do 45 minuta za veliki sufle. Ohladite i pospite šećerom u prahu. Ukrasite s malinama i odmah poslužite.

Energetska vrijednost

184