Zdravi recepti
Pita od Nutelle i bundeve
Ovaj desert je toliko ukusan da će vam se zavrtjeti u glavi!
Izvor slike: Dpositphotos
02:50
Deserti
CentarZdravlja - Pita od Nutelle i bundeve
Sastojci:
2 šalice lješnjaka
½ šalice šećera u prahu
1 žličica soli
60 g maslaca
Nadjev
1 ¾ šalice pirea od bundeve
3 velika jaja
½ šalice smeđeg šećera
¼ šalice bijelog šećera
1 žlica kukuruznog škroba
1 žličica soli
2 žličice cimeta
1 žličica đumbira
¼ žličice klinčića
¼ žličice muškatnog oraščića
¾ šalice vrhnja za kuhanje
1 žlica ekstrakta vanilije
¼ šalice Nutelle
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C.
Za koru, pecite lješnjake oko 5 minuta u pećnici. Ostavite da se ohlade 15 minuta.
Sameljite ohlađenje lješnjake u blenderu. Dodajte šećer, sol i rastopljeni maslac. Sve dobro izmiješajte.
Ravnomjerno stavite tijesto u lim za pečenje promjera 24 cm. Vilicom izbodite dno. Stavite u zamrzivač na 30 minuta.
Pecite 10 minuta na 180°C.
Ohladite 20 minuta prije dodavanja nadjeva.
Za nadjev izmiješajte pire od bundeve, jaja, šećere, kukuruzni škrob, sol i začine.
Na kraju umiješajte vrhnje i ekstrakt vanilije.
Odvojite 1/4 šalice nadjeva a ostatak stavite na koru.
Zagrijte Nutellu u mikrovalnoj pećnici i umiješajte u ostatak nadjeva.
Prelijte preko kolača i pecite 15 minuta na 220°C.
Smanjite temperaturu pećnice na 180°C i pecite još 55 minuta.
Isključite pećnicu, otvorite vrata s drvenom žlicom i ostavite da se hladi u pećnici 1 sat.
Poslužite i uživajte!
Ostali recepti
Tuna s tikvicama i kaparama
Šampinjoni punjeni slaninom i ovčjim sirom
Čokoladni mousse s avokadom i trešnjama
Smoothie od manga i marelice
Sok od mrkve, naranče i đumbira
Salata od tjestenine, graška i parmezana
Ražnjići od tikvica
Tjestenina s rukolom, limunom i orasima
© 2024 Zdravi recepti