Nazad na početnu

Kruščići

Tople kruščiće možete namazati džemom po izboru.

03:00
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 150 g brašna
  • 55 ml vode
  • 5 g svježeg kvasca
  • 5 g soli
  • 10 g šećera
  • 3 g maslinovog ulja

Priprema

Priprema

Brašno, vodu i svježi kvasac miksajte 3 minute na laganoj brzini. Povećajte brzinu i miksajte još 5 minuta. Dodajte sol, šećer i maslinovo ulje. Nastavite miksati još 5 minuta dok tijesto ne bude glatko i elastično.

Prebacite tijesto na lagano pobrašnjenu radnu površinu i pokrijte krpom. Ostavite da odstoji 1 sat.

Tijesto dobro izmijesite i oblikujte u 8 malih kruščića. Stavite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Pokrijte i ostavite 1 sat.

Zagrijte pećnicu na 230°C. Kruščiće premažite jajetom. Pecite 20 do 25 minuta.