Čokoladni mousse raj

Prava čokoladna čarolija!

Čokoladni mousse raj Izvor slike: Depositphotos

02:00

Sastojci:

Čokoladna glazura

Priprema

Biskvit

  1. Zagrijte pećnicu na 160°C .
  2. Namastite i pobrašnite kalup za pečenje promjera 22 cm.
  3. Na laganoj vatri rastopite maslac i čokoladu. Dodajte kavu i miješajte dok se čokolada ne rastopi. Pustite da se malo ohladi pa umiješajte žumanjke i vanilin šećer.
  4. Bjelanjke i šećer istucite u čvrst snijeg. Lagano umiješajte bjelanjke u čokoladnu smjesu.
  5. Ulijte tijesto u pripremljen kalup za pečenje i pecite oko 25 minuta. Ostavite da se ohladi u potpunosti.

Krema sa sirom

  1. Zagrijte pećnicu na 160°C .
  2. Namastite i pobrašnite kalup za pečenje promjera 22 cm.
  3. Rastopite čokoladu na laganoj vatri . U krem sir dodajte šećer i kakao, i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte kiselo vrhnje i vanilin šećer. Na maloj brzini umiješajte jedno po jedno jaje. Ulijte u rastopljenu čokoladu i dobro izmiješajte. Pecite 30 min. Ostavite da se ohladi.

Mousse

  1. Rastopite čokoladu i ostavite da se malo ohladi.
  2. Slatko vrhnje dobro izmiješajte i dodajte espresso i vanilin šećer. Dodajte čokoladu i sve dobro izmiješajte.

Čokoladna glazura

  1. Kuhajte slatko vrhnje i čokoladu na laganoj vatri. Miješajte dok se čokolada ne rastopi.
  2. Na ohlađeni biskvit stavite kremu sa sirom. Žlicom razmažite mousse. Prelijte čokoladnom glazurom držite u hladnjaku do poslužuvanja.

Ostali recepti

Smoothie od cikle, jabuke i đumbira
Zobene pahuljice s bundevom i medom
Tost s kremom od avokada, sira i bosiljka
Smoothie od banane i bademovog mlijeka
Čokoladni kolač s bademima
Kajgana s lososom
Smoothie od špinata i naranče
Veganski browniesi od slatkog krumpira
© 2025 Zdravi recepti