Roladu možete poslužiti uz voće po izboru.
Sastojci:
Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite lim za pečenje dimenzija 22cm x 33cm.
Stavite jaja, šećer i vanilin šećer u veliku zdjelu i miješajte mikserom oko 5 minuta. Ulje i mlijeko lagano umiješajte žlicom. Polako umiješajte brašno, kakao i sol. Pazite da ne ostanu grudice.
Ulijte smjesu u pripremljen lim za pečenje. Pecite 10 do 15 minuta.
Papir za pečenje pospite kakaom. Kada biskvit izvadite iz pećnice, odmah ga stavite na papir za pečenje. Smotajte biskvit u roladu i stavite da se hladi.
Šećer, med i vodu kuhajte na laganoj vatri. Miješajte i kuhajte dok se šećer ne istopi.
Bjelanjak miksajte dok ne dobijete snijeg. Polako dodajte sirup od šećera i miksajte oko 5 do 10 minuta, dok se smjesa ne ohladi. Dodajte maslac i sve dobro izmiješajte.
Pažljivo odmotajte biskvit i preko njega razmažite kremu. Pospite kakaom, zamotajte i držite u hladnjaku do posluživanja.