Božićna torta

Torta koja će upotpuniti blagdanski stol.

Božićna torta

02:00

Sastojci:

Priprema

Biskvit

Pola čokolade rastopite na pari,a polovicu nasjeckajte. Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite lim za pečenje.

U omekšani maslac dodajte šećer i vanilin šećer. Umiješajte otopljenu čokoladu i izmiksajte. Dodajte jedno po jedno jaje. Postupno dodajte brašno i prašak za pecivo. Dok miksate, dodajte lješnjake i nasjeckanu čokoladu. Kada se sve dobro izmiješajte stavite u nauljen i pobrašnjen lim za pečenje. Pecite na 180°C 50 minuta.

Kada se biskvit ohladi dva puta ga vodoravno prerežite.

Nadjev

Prvi dio biskvita namažite polovicom marmelade. Na njega stavite drugi dio biskvita i namažite ga drugom polovicom marmelade. Poklopite trećim dijelom biskvita.

Glazura

Tamnu i bijelu čokoladu zasebno otopite na pari. Tortu premažite tamnom čokoladom, a bijelom čokoladom iscrtajte zvjezdice.

Ostali recepti

Odrezak s tunom i marelicama (GI dijeta)
Juha od bundeve i kokosovog ulja
Voćna torta s grčkim jogurtom
Čokoladni souffle
Kolač od vanilije s kokosom
Vegetarijanski vafli od batata
Mascarpone palačinke
Kolač bez šećera i glutena koji se ne peče
© 2025 Zdravi recepti