Jogurt torta

Slatko osvježenje.

Jogurt torta

01:30

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 170°C. Namastite i pobrašnite lim za pečenje promjera 23 cm.

Miksajte bjelanjak na laganoj brzini dok ne bude pjenast, a zatim miksajte na velikoj brzini dok ne dobijete čvrst snijeg.

Miksajte maslac, šećer i sol u dok ne dobijete pjenastu smjesu. Postupno dodajte jedan po jedan žumanjak i nakon svakog dobro izmiješajte. Dodajte mlijeko, jogurt, sodu bikarbonu, limunovu koricu durum brašno i višenamjensko brašno s praškom za pecivo. Miksajte na laganoj brzini dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Dodajte pola bjelanjaka i lagano izmiješajte. Dodajte ostatak bjelanjaka, izmiješajte i tijesto stavite u lim za pečenje.

Pecite 50 do 60mi. Ostavite da se potpuno ohladi.

Sirup

Prokuhajte vodu i šećer. Kuhajte 3 min i izlijte na ohlađenu tortu. Ukrasite tortu listićima badema. Držite u hladnjaku do posluživanja.

Ostali recepti

Zapečeni grah
Alkalni napitak od pšenične trave
Brzi kolač od maka i prosenog brašna
Carski pileći sendvič
Marokanski kolač od naranče i kardamoma
Juha od cikle i crnog kima
Tjestenina s avokadom i češnjakom
Džem od smokava
© 2025 Zdravi recepti