Ovaj kolač će zavesti i one koji nisu ljubitelji čokolade!
Sastojci:
U veliku zdjelu dodajte jaja, žumanjak i šećer. Miksajte 7 do 8 minuta. Polako dodajte suhe sastojke i lagano miksajte. Dodajte biljno ulje i opet nastavite lagano miksati dok se sve ne izmiješa.
Zagrijte pećnicu na 175°C. Namastite i pobrašnite lim za pečenje dimenzija 25 x 25 cm.
U odvojenoj zdjeli pjenasto umiksajte bjelanjke. Postupno dodajte šećer i miksajte dok bjelanjci ne dobiju meke vrhove. Sada dodajte kukuruzno brašno i nastavite miksati dok se sve dobro ne izmiješa.
Dodajte bjelanjke u tijesto i dobro izmiješajte.
Ulijte tijesto u namašćen i pobrašnjen lim za pečenje i pecite u zagrijanoj pećnici 35 do 40 minuta.
Kada se ohladi, izrežite kolač na 4 biskvita.
Krema
U 150 ml hladnog mlijeka umiješajte šećer, vanilin šećer i gustin. Ostatak mlijeka zagrijte i u njemu otopite čokoladu. Kad mlijeko prokuha, dodajte smjesu s gustinom i kuhajte 2 do 3 minute uz stalno miješanje. Kremu ohladite, a za to vrijeme izmiksajte maslac i šećer u prahu. Dodajte smjesu u kremu.
Glazura
Zagrijte slatko vrhnje. Dodajte nasjeckanu čokoladu i maslac. Miješajte smjesu dok se svi komadići čokolade ne otope i krema ne postane glatka i gusta. Dodajte kavu i dobro izmiješajte. Neka se ohladi na sobnoj temperaturi za kasniju upotrebu.
Stavite jedan dio biskvita i preko njega ravnomjerno stavite pola kreme. Stavite drugi sloj kolača preko kreme. Zatim stavite 1/4 glazure ravnomjerno na biskvit. Preko toga stavite 3 sloj biskvita i opet ravnomjerno stavite drugu polovicu kreme.
Posljednji dio biskvita i cijeli kolač premažite glazurom. Ohladite 30 minuta u hladnjaku prije posluživanja.