Kremast i čokoladan ovaj kolač je pravo osvježenje.
Sastojci:
Biskvit
Zagrijte pećnicu na 175°C.
Sve navedene sastojke (osim maslaca) stavite u blender. Kada se smjesa usitni, dodajte rastopljeni maslac i dobro izmiješajte.
Namastite i pobrašnite kalup promjera 20 cm. Pritisnite smjesu na dno kalupa za tortu. Pecite oko 10 minuta.
Punjenje
Pomiješajte čokoladu i kavu. Kuhajte na laganoj vatri, miješajući s vremena na vrijeme, dok se čokolada na rastopi.
U veliku zdjelu dodajte krem sir, šećer, vanilin šećer i kakao. Sve dobro izmiješajte mikserom. Dodajte jedno po jedno jaje i miješajte. Ulijte otopljenu čokoladu i miješajte nekoliko minuta.
Ulijte nadjev na ohlađeni biskvit. Pecite oko 1 sat. Ohladite i držite u frižideru do posluživanja.