Čokoladni cheesecake

Kremast i čokoladan ovaj kolač je pravo osvježenje.

Čokoladni cheesecake

01:30

Sastojci:

Biskvit

Punjenje

Priprema

Biskvit

Zagrijte pećnicu na 175°C.

Sve navedene sastojke (osim maslaca) stavite u blender. Kada se smjesa usitni, dodajte rastopljeni maslac i dobro izmiješajte.

Namastite i pobrašnite kalup promjera 20 cm. Pritisnite smjesu na dno kalupa za tortu. Pecite oko 10 minuta.

Punjenje

Pomiješajte čokoladu i kavu. Kuhajte na laganoj vatri, miješajući s vremena na vrijeme, dok se čokolada na rastopi.

U veliku zdjelu dodajte krem sir, šećer, vanilin šećer i kakao. Sve dobro izmiješajte mikserom. Dodajte jedno po jedno jaje i miješajte. Ulijte otopljenu čokoladu i miješajte nekoliko minuta.

Ulijte nadjev na ohlađeni biskvit. Pecite oko 1 sat. Ohladite i držite u frižideru do posluživanja.

Ostali recepti

Čokoladne šnite
Muffini od grožđica i badema
Osvježavajuća salata od slanutka
Zapečena riža s piletinom
Slatko slani losos
Namaz od mascarponea i ružmarina
Keksi s cimetom
Antioksidacijski smoothie
© 2025 Zdravi recepti