Slatko zadovoljstvo nakon božićnog ručka.
Sastojci:
Istucite bjelanjke s limunovim sokom dok ne dobijete snijeg. Postupno dodajte šećer i nastavite tući dok smjesa ne postane čvrsta. Umutite žumanjke i dodajte u smjesu s bjelanjcima. Pomiješajte brašno i kakao i dodajte smjesi.
Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Biskvit pecite u zagrijanoj pećnici na 200°C oko 12 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi.
Mousse
Grubo nasjeckajte čokoladu i rastopite na pari s konjakom i espressom.
Na pari istucite žumanjke sa šećerom dok se šećer ne otopi. Ohlađenu kremu dobro izmiksajte. Bjelanjke miksajte sa šećerom dok ne dobijete čvrst snijeg.
Dodajte smjesu žumanjaka u čokoladu i dobro izmiješajte. Slatko vrhnje istucite u šlag. Šlag dodajte u smjesu čokolade i brzo miješajte. Pažljivo umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Hladan biskvit prerežite na dva sloja, a zatim ta dva na još dva da dobijete četiri tanka sloja kolača. Prvi biskvit namažite četvrtinom čokoladnog moussa. Ponovite postupak dok ne potrošite biskvit i mousse. Ostavite da se ohladi najmanje 6 sati.
Glazura
Kuhajte šećer i vodu 5 do 6 minuta, a zatim ostavite da se malo ohladi. Rastopite čokoladu na pari i postupno umiješajte šećer i vodu. Miješajte dok glazura ne postane gusta i glatka. Ostavite da se ohladi. Prelijte glazuru preko kolača.