Nazad na početnu

Zeleni rezanci sa škampima

Napravite ukusne rezance sa škampima, maslinovim uljem i češnjakom za manje od 30 minuta!

00:27
4 osobe
Lako

Sastojci

  • pakiranje zelenih rezanaca
  • 250 g očišćenih škampa
  • 3 češnja češnjaka
  • 2 žličice sušenog bosiljka
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 2 žlice naribanog tvrdog sira
  • 1 žlica limunovog soka
  • sol i papar po želji

Priprema

Priprema zelenih rezanaca sa škampima

  1. Skuhajte rezance prema uputama s pakiranja.
  2. Procijedite ih i sačuvajte 3 žlice vode u kojoj se kuhala tjestenina.
  3. Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednje jakoj vatri.
  4. Dodajte protisnuti češnjak.
  5. Pirjajte 30 sekundi.
  6. Dodajte škampe.
  7. Miješajte oko 2 minute.
  8. Dodajte procijeđene rezance.
  9. Dobro promiješajte.
  10. Dodajte limunov sok, naribani sir i bosiljak.
  11. Posolite i popaprite (sir ribanac je dosta slan, pa nemojte pretjerati sa solju).

Poslužite toplo!

Jeste li znali?

Češnjak i maslinovo ulje čuvaju zdravlje kardiovaskularnog sustava i jačaju imunitet!