Zeleni rezanci sa škampima

Napravite ukusne rezance sa škampima, maslinovim uljem i češnjakom za manje od 30 minuta!

Zeleni rezanci sa škampima Izvor slike: 123RF

00:27

Sastojci:

Priprema zelenih rezanaca sa škampima

  1. Skuhajte rezance prema uputama s pakiranja.
  2. Procijedite ih i sačuvajte 3 žlice vode u kojoj se kuhala tjestenina.
  3. Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednje jakoj vatri.
  4. Dodajte protisnuti češnjak.
  5. Pirjajte 30 sekundi.
  6. Dodajte škampe.
  7. Miješajte oko 2 minute.
  8. Dodajte procijeđene rezance.
  9. Dobro promiješajte.
  10. Dodajte limunov sok, naribani sir i bosiljak.
  11. Posolite i popaprite (sir ribanac je dosta slan, pa nemojte pretjerati sa solju).

Poslužite toplo!

Jeste li znali?

Češnjak i maslinovo ulje čuvaju zdravlje kardiovaskularnog sustava i jačaju imunitet!

Ostali recepti

Začinjeni humus sa slatkim krumpirom
Pita od jabuka
Zobene palačinke s borovnicama
Punjene gljive s fetom (Dijeta metaboličko čudo)
Bogato začinjena piletina
Last minute kolač od mrkve
Janjetina i inćuni s timijanom
Palačinke s ricotta sirom
© 2025 Zdravi recepti