Nazad na početnu

Zelena juha od poriluka i celera

Prepuna antioksidanata i jednostavna za pripremu.

00:40
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 2 srednja poriluka (samo bijeli i svijetlozeleni dijelovi)
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • sol
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 žličica majčine dušice
  • 1 srednji korijen celera (očišćen i narezan)
  • 2 1/2 šalice klasične juhe
  • 2 žlice limunovog soka

Priprema

Priprema

Poriluk očistite, operite i narežite, pa ga pirjajte oko 10 minuta na maslinovom ulju.

Dodajte češnjak i majčinu dušicu, sve posolite i pirjajte još oko tri minute.

Zatim dodajte narezan korijen celera i papar, pirjajte još malo pa dolijte juhu.

Kuhajte sve oko 20 minuta. Celer bi trebao biti potpuno mekan.

Kada je skuhan, sve stavite u blender.

Na kraju začinite limunovim sokom.