Nazad na početnu
Sastojci
- 130 g bezglutenskog brašna
- 100 g cjelovite zobi
- 40 g kokosovog šećera
- 60 g pirea od bundeve ili pola bundeve
- 2 žlice kokosovog ulja
- 1 žlica lanenog brašna bez glutena
- 1 žličica cimeta
- 1 žličica muškatnog oraščića
- 1 žličica đumbira u prahu
- 1 žličica klinčica
- 1 žličica pimenta (jamajkanskog papra)
- ½ žličice praška za pecivo
- 50 g komadića čokolade
- prstohvat soli
- 1 žlica javorovog sirupa ili prirodnog zaslađivača (po želji)
Priprema
Priprema
- Ako nemate gotovi pire od bundeve, možete ga pripremiti sami. Zagrijte pećnicu na 200°C. Bundevu premjestite u posudu za pečenje, na koju ste prethodno stavili i papir za pečenje, i stavite peći 30-ak minuta. Kad meso od bundeve skroz omekša, izvadite iz pećnice, žlicom odvojite sredinu i stavite odmah u blender. Miješajte dok ne dobijete glatki pire od bundeve, izvadite i ostavite da se hladi. Ako koristite gotovi pire, preskočite ovaj korak.
- Zagrijte pećnicu za 180°C i u posudu stavite papir za pečenje.
- U posudu stavite sve suhe sastojke i lagano pomiješajte. Dodajte sve ostale sastojke, osim komadića čokolade, bez miješanja.
- Na kraju dodajte komadiće čokolade i formirajte tijesto. Napravite oblik keksića ili kuglica, a ova količina je dovoljna za otprilike 10 komada. Stavite kekse na papir za pečenje i pecite 10-ak minuta, dok tijesto ne porumeni.
- Prije posluživanja ohladite i ukrasite po želji.
