Nazad na početnu

Zdravi bezglutenski sladoled za dijabetičare!

Ovaj domaći sladoled je ukusan i fin, zahvaljujući sirupu od voća koji se odlično slaže s jogurtom i daje osvježavajući okus!

00:40
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 150 g smrznutog voća, malina, kupina, borovnica, jagoda (ili po želji)
  • 2 jaja
  • 3 dl mlaćenice
  • 150 g eritritol, stevije ili drugog prirodnog zaslađivača
  • 250 g grčkog jogurta
  • 1 dl limunovog soka
  • prstohvat soli
  • voće za dekoraciju (po želji)

Priprema

Priprema

  1. U posudi izmiješajte jaja, 100 g zaslađivača i sol dok ne dobijete gustu smjesu. Zatim dodajte mlaćenicu i kuhajte na laganoj vatri 10-ak minuta. Postavite posudu u vodu s ledom i ostavite da se ohladi.
  2. U ohlađenu smjesu dodajte jogurt i stavite u hladnjak na cijeli dan.
  3. Za to vrijeme u posudi izmiješajte voće, ostatak šećera i limunov sok pa zagrijte na vatri dok ne dođe do vrenja. Zatim smanjite vatru i kuhajte 7-8 minuta dok smjesa ne postane sirup. Ostavite da se ohladi i stavite u hladnjak na cijeli dan.
  4. Smjesu od mlaćenice i jogurta stavite u aparat za pravljenje sladoleda, dodajte voćni sirup i zamrznite na 6-8 sati.
  5. Prije serviranja ostavite na sobnoj temperaturi 20-ak minuta, ukrasite s voćem i listovima mente i poslužite.

Bobičasto voće na prirodan način smanjuje kolesterol, snižava razinu šećera u krvi i sadrži protuupalna sredstva. Odlično je za kožu i održavanje dijete jer je bogato vlaknima, vitaminima i antioksidansima.