Nazad na početnu
Sastojci
- 300 g datulja
- 120 g kokosa u prahu
- 3 žlice kakao praha, nezaslađenog
- 2 dl vode
Priprema
Priprema
- U blender stavite datulje, kakao prah i pola kokosa u prahu i miješajte 1-2 minute.
- Izvadite, žlicom skupite sastojke u dno, dodajte malo vode i miješajte u blenderu još 5 minuta, dok smjesa ne formira u kuglu ili dok ne postane gusta i glatka.
- Ako vam je smjesa rijetka, dodajte još malo vode i miješajte u blenderu dok se smjesa ne zgusne.
- Na tanjur pospite kokos u prahu. Otvorite blender, žlicom uzmite smjesu i rukama oblikujte kuglice. Potom kuglice zarolajte u kokos i stavite na tanjur ili stalak prekriven papirom za pečenje.
- Kad se kokos primi, možete maknuti papir i kuglice staviti u hladnjak. Izvadite i poslužite.