Nazad na početnu

Zdrava juha od graška

Gusta juha za hladne dane.

02:00
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 1 glavica sitno nasjeckanog luka
  • 2 oguljene mrkve izrezane na kockice
  • 2 nasjeckana komada celera
  • 2 nasjeckana češnja češnjaka
  • 2 šalice graška
  • 2 lovorova lista
  • 1/2 žličice majčine dušice
  • 1 žličica soli
  • 1/2 žličice crnog papra
  • 8 šalica vode
  • 3 krumpira izrezana na kockice
  • 1 žličica svježe iscijeđenog soka od limuna
  • vlasac za posluživanje

Priprema

Priprema

Luk, mrkvu, celer, češnjak, grašak, lovor, majčinu dušicu, sol i papar kuhajte u vodi na srednje jakoj vatri. Kad juha prokuha, poklopite i kuhajte 1 sat.

Dodajte krumpir u juhu i promiješajte. Pokrijte i kuhajte još 30 minuta ili dok krumpir u potpunosti ne omekša.

Uklonite s topline i promiješajte sok od limuna. Sadržaj juhe usitnite štapnim mikserom. Začinite po želji i poslužite posuto vlascem.