Nazad na početnu

Zdrava hladna salata od kelja i kvinoje

Ukusna i hranjiva, ova salata će vam se sigurno svidjeti zbog miješanja različitih okusa. Možete se poigrati s omjerom kelja i kvinoje, a orašasti plodovi i sušeno voće obogatit će okus i pružiti vam mnogo hranjivih tvari!

00:30
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 200 g kvinoje
  • 1 manja glavica kelja
  • 1 češanj češnjaka
  • 100 g oraha
  • 100 g grožđica
  • 150 g feta sira
  • 1 žličica senfa
  • 2 dl maslinovog ulja
  • 1 dl limunovog soka
  • prstohvat morske soli
  • prstohvat papra

Priprema

Priprema

  1. U lonac stavite 3 dl vode, kad prokuha stavite kvinoju, smanjite vodu i poklopite. Kuhajte 10-15 minuta dok kvinoja ne upije vodu. Maknite s vatre i ostavite dok se kvinoja potpuno ne ohladi.
  2. U posudi izmiješajte češnjak, maslinovo ulje, limun, senf, sol i papar. Možete dodati listove kelja pa samo izmiješati ili sve staviti u blender ako želite dobiti umak.
  3. Kad se kvinoja ohladi, dodajte ju u posudu s keljom, zatim stavite orahe, grožđice i feta sir pa sve skupa izmiješajte. Ako ste se odlučili za drugu verziju, kvinoju servirajte na tanjur i dodajte umak od kelja, pospite orasima, grožđicama i feta sirom.