Nazad na početnu
Sastojci
- 200 g kvinoje
- 1 manja glavica kelja
- 1 češanj češnjaka
- 100 g oraha
- 100 g grožđica
- 150 g feta sira
- 1 žličica senfa
- 2 dl maslinovog ulja
- 1 dl limunovog soka
- prstohvat morske soli
- prstohvat papra
Priprema
Priprema
- U lonac stavite 3 dl vode, kad prokuha stavite kvinoju, smanjite vodu i poklopite. Kuhajte 10-15 minuta dok kvinoja ne upije vodu. Maknite s vatre i ostavite dok se kvinoja potpuno ne ohladi.
- U posudi izmiješajte češnjak, maslinovo ulje, limun, senf, sol i papar. Možete dodati listove kelja pa samo izmiješati ili sve staviti u blender ako želite dobiti umak.
- Kad se kvinoja ohladi, dodajte ju u posudu s keljom, zatim stavite orahe, grožđice i feta sir pa sve skupa izmiješajte. Ako ste se odlučili za drugu verziju, kvinoju servirajte na tanjur i dodajte umak od kelja, pospite orasima, grožđicama i feta sirom.