Zapečeni patlidžani

Patližani s ukusnim preljevom.

Zapečeni patlidžani

00:45

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C. Pritisnite svaki komad patlidžana papirnatim ubrusom kako bi uklonili višak tekućine. Stavite bjelanjke i krušne mrvice u odvojene tanjure. Umočite kriške patlidžana u bjelanjke, a zatim uvaljajte u krušne mrvice. Stavite na lim za pečenje koji ste nauljili s malo maslinovog ulja.

Pecite 10 minuta ili dok ne budu hrskavi na jednoj strani. Okrenite svaki komad, pospite s malo maslinovog ulja i pecite još 5 do 8 minuta.

Na svaki komad stavite malo umaka od rajčice, sira, malo špinata i paprike. Pecite još 5 do 10 minuta dok se sir ne otopi.

Ostali recepti

Domaći ledeni čaj od mente i grejpa
Juha od celera i kruške
Salata od krastavaca s pčelinjim polenom
Zapečene punjene paprike
Čokoladna torta s kruškama
Palačinke od heljde (DASH dijeta)
Riža na mlijeku sa crvenim narančama
Piletina u marinadi od meda, češnjaka i đumbira
© 2025 Zdravi recepti