Nazad na početnu

Zapečeni patlidžani

Patližani s ukusnim preljevom.

00:45
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 1 veliki patlidžan izrezan na kriške
  • 1 šalica krušnih mrvica
  • 3 bjelanjka
  • 1 šalica umaka od rajčice
  • 1 šalica narezane mozzarele
  • malo svježeg špinata
  • 1 nasjeckana zelena paprika

Priprema

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C. Pritisnite svaki komad patlidžana papirnatim ubrusom kako bi uklonili višak tekućine. Stavite bjelanjke i krušne mrvice u odvojene tanjure. Umočite kriške patlidžana u bjelanjke, a zatim uvaljajte u krušne mrvice. Stavite na lim za pečenje koji ste nauljili s malo maslinovog ulja.

Pecite 10 minuta ili dok ne budu hrskavi na jednoj strani. Okrenite svaki komad, pospite s malo maslinovog ulja i pecite još 5 do 8 minuta.

Na svaki komad stavite malo umaka od rajčice, sira, malo špinata i paprike. Pecite još 5 do 10 minuta dok se sir ne otopi.