Zapečeni losos s rajčicom i bosiljkom

Bogato začinjeni file lososa.

Zapečeni losos s rajčicom i bosiljkom

00:30

Sastojci:

Priprema

Pomoću tučka i mužara zdrobite češnjak i 3/4 žličice soli dok smjesa ne postane kompaktna i umiješajte ulje.

Pećnicu zagrijte na 180°C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje na kojega stavite losos, tako da koža bude na donjoj strani. Premažite losos sa smjesom od češnjaka i pospite s 1/3 bosiljka. Rajčice narežite na kolutove i rasporedite ih po lososu te na kraju posolite s preostalom 1/4 žličice soli.

Stavite losos u pećnicu i pecite 10 do 12 minuta. Izvadite ga, pospite s preostalom 1/3 šalice bosiljka i poslužite.

Ostali recepti

Voćni kruh za doručak
Smoothie od dinje za fit tijelo
Bruskete od jagoda pogodne za vegane i dijabetičare
Čokoladni souffle kolač
Čokoladna torta s kruškama
Sok od cikle i ananasa
Tjestenina s ružmarinom, češnjakom i limunom
Kruške u crnom vinu
© 2025 Zdravi recepti