Nazad na početnu
Sastojci
- 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 120 g fileta lososa
- 150 g meda
- 4-5 žlica soja sosa
- 2 žlice limunovog soka
- 1 žličica mljevene crvene paprike
- 3 protisnuta češnja češnjaka
- 1 limun, narezan na kriške
- Sol i papar po želji
Priprema
Priprema
- Pomiješajte med, soja sos, limunovov sok i mljevenu papriku.
- U većoj tavi zagrijte 2 žlice maslinovog ulja i stavite filete lososa.
- Začinite solju i paprom.
- Pržite losos oko 6 minuta.
- Dodajte preostalo ulje, okrenite losos i pržite ga s druge strane još 6 minuta.
- Izvadite losos iz tave.
- Dodajte češnjak i pržite ga oko 1 minute.
- Dodajte mješavinu meda i limuna i kuhajte dok se količina ne smanji za 2/3.
- Vratite losos u tavu i obložite ga umakom.
- Na pečene filete stavite kriške limuna i poslužite!
