Zapečeni batat s umakom od grčkog jogurta!

Napravite zdravu verziju prženih krumpirića i uživajte u slatkoći batata i osvježavajućem umaku od grčkog jogurta!

Zapečeni batat s umakom od grčkog jogurta! Izvor slike: Depositphotos

00:45

Sastojci:

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200°C.
  2. Ogulite batat i narežite ga na prutiće.
  3. Nauljite ga s maslinovim uljem.
  4. Dodajte sušeni bosiljak i začinite solju i paprom.
  5. Pecite batat 30 minuta ili dok ne poprime brončanu boju.
  6. Dok se prutići batata peku, pomiješajte grčki jogurt, limunov sok, senf i protisnuti češnjak.
  7. Pečene prutiće batata poslužite vruće uz osvježavajući umak od grčkog jogurta.

Ostali recepti

Smoothie od avokada i jagode
Palačinke od quinoe
Smoothie od avokada
Čaj od banane i cimeta za bolji san
Sladoled od breskve
Juha od kurkume
Smoothie od ananasa i manga
Losos s brokulom i rižom
© 2025 Zdravi recepti