Nazad na početnu

Zapečeni batat s umakom od grčkog jogurta!

Napravite zdravu verziju prženih krumpirića i uživajte u slatkoći batata i osvježavajućem umaku od grčkog jogurta!

00:45
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 1 kg narančastog batata
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 žličica sušenog bosiljka
  • Sol i papar
  • 1 grčki jogurt
  • Sok od 1/2 limuna
  • 1/2 žličice senfa
  • 1 protisnuti češanj češnjaka

Priprema

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200°C.
  2. Ogulite batat i narežite ga na prutiće.
  3. Nauljite ga s maslinovim uljem.
  4. Dodajte sušeni bosiljak i začinite solju i paprom.
  5. Pecite batat 30 minuta ili dok ne poprime brončanu boju.
  6. Dok se prutići batata peku, pomiješajte grčki jogurt, limunov sok, senf i protisnuti češnjak.
  7. Pečene prutiće batata poslužite vruće uz osvježavajući umak od grčkog jogurta.